Bannerannonsering – Säg det med en banner!


Bannerannonsering, dvs. annonsering med bildannonser, är ett effektivt sätt för att nå ut med ditt varumärke eller ett specifikt budskap till väldigt många på ett visuellt tilltalande sätt. På Double Group hjälper vi dig både att skapa träffsäkra banners OCH att nå ut med dem på rätt sätt. Välkommen!

Hur fungerar bannerannonsering?

Det vanligaste är att du syns med dina banners med hjälp av olika displaynätverk, som i sin tur innehåller tusentals olika webbplatser och applikationer som visar upp dina banners. Det absolut största sådana nätverket är Google Display Network, som innehåller miljontals webbplatser, bloggar och applikationer. Du kan också annonsera med banners genom olika affiliatenätverk.

När är bannerannonsering rätt?

Bannerannonsering kallas ibland också för visningsannonsering. Som namnet avslöjar är bannerannonsering därför utmärkt för att skapa en första medvetenhet hos en ny målgrupp. Med bannerannonsering kan du också återannonsera mot tidigare webbplatsbesökare, genom s.k. remarketing.

Några exempel på träffsäker bannerannonsering:

  • Sätt ditt företag i rätt sammanhang genom att visa upp din logotyp och slogan för relevanta målgrupper PÅ relevanta webbplatser
  • Attrahera nya kunder genom att erbjuda dem en rabattkod eller annat specifikt erbjudande
  • Återannonsera mot tidigare webbplatsbesökare med dina banners (s.k. remarketing).
  • Nå människor direkt i sin G-mail med snygga, utfällbara bildannonser.
  • Annonsera med banners på YouTube i videoklipp eller vid sidan om

Möjligheterna är många. Vi hjälper dig att kanalisera dem!

Mer om displayannonsering

Vill du veta mer om displayannonsering – som även det är ett annat ord för visningsannonsering eller bannerannonsering? Läs gärna vår artikel här.

Kom igång med bannerannonsering

Kom igång med träffsäker bannerannonsering redan idag! Vi har duktiga grafiska designers som kan formge allt från bildbanners till rörliga banners, och kompetenta kampanjspecialister som vet precis var de ska synas för maximal effekt.

Kombinera det med ett gäng kreativa hjärnor som gör allt för att den där lilla detaljen ska ge, just det, det där stora genomslaget.

Kontakta oss!

Vi hjälper dig!Miranda Strand

Kampanjspecialist

Stina Rosenqvist

Projektledare & marknadsförare

Victoria Särnbäck

Digital marknadsförare

Matilda Lundin

Projektledare & marknadsförare