Får man vara kreativ och ha kul är det drömjobbet!

19 Juli 2018


Asa_vitbakgrund.jpg
Åsa Söderlund

Marknadsföringsansvarig

asa@doublegroup.se

0702723202


Träffa vårt senaste tillskott Elias Abounakif! Elias är kreatör i ordets rätta bemärkelse. Han vill att design ska vara snyggt, lite annorlunda och sant mot budskapet. Drömmen är leva livet utan stress och att i framtiden göra musik som andra vill lyssna på.


Det räcker att träffa Elias en gång för att förstå att han är något av en konstnärssjäl. Han är tystlåten, omtänksam, lite flummig … och brilliant på det han gör! 

När vi sitter mitt emot varandra för denna intervju har vi känt varandra i några dagar. Han gömmer sig ibland under solhatten och ibland i tröjärmen, är uppenbart obekväm i situationen och alldeles alldeles sig själv! 

Det här kommer att bli så långt ifrån en karriärstips-artikel du kan komma. Faktum är att det är svårt att få Elias att säga mycket alls (så ovanligt med någon som inte älskar att prata om sig själv!), så ta hand om de guldkorn som kommer. Jag är säker på att du kan lära dig något av denna kloka 20-åring!


Hur kom du in på grafisk formgivning?

När jag valde till gymnasiet visste jag inte riktigt vad design var, men programmet för estetisk kommunikation och media lät bra. Grafisk formgivning var det jag tyckte var roligast på gymnasiet och det jag har hållit på mest med.


Ser du dig som en estet?

Ja, men man vet aldrig. Kanske glöden svalnar …


Vad drömmer du om?

Att leva livet utan att behöva stressa om allting … Om jag vill bestiga ett berg eller något? Jo, jag vill resa runt och se världen! Och göra musik som andra människor vill lyssna på.
Vad gör du för musik?


Vanlig musik – populärmusik typ. Hemma på datorn.


Vad är drömjobbet?

Jag har aldrig tänkt på drömjobb. Får man pengar och har kul tycker jag att det är ett drömjobb redan där. Även om det är tråkiga saker man måste göra kan man göra det roligt tillsammans!


Vad drivs du av?


Inte av pengar i alla fall. Jag vet inte vad jag ska göra med pengar. Får jag 500 spänn i början av månaden har jag 500 spänn kvar i slutet typ. Fast jag köper lite second hand kläder och presenter till kompisar. Ibland köper jag en tröja på second hand och gör om och ger bort till en kompis.


Vad behöver du för att vara kreativ?

Choklad!


Att vara glad?

För att vara glad behöver jag choklad också!
Behöver du stor frihet eller ramar?


Det är bra med en del ramar. Man måste ju hålla sig till varumärket. Men stor frihet inom ramarna! Jag vill göra galna grejer.


Kan du nämna en sak som varit viktig i din utveckling som formgivare?

När jag lärde mig kortkommandon blev flödet grymt mycket bättre!


Vart hittar du din inspiration?


Jag tittar jättemycket på vad andra gör på Pinterest, Behance, Dribble, YouTube och Instagram. Musik och mina vänner IRL är också stora inspirationskällor!Elias bästa go to’s för inspiration:


- PAQ official https://www.instagram.com/paq.official/?hl=sv

- Elias Riadi https://www.instagram.com/eliasriadi/?hl=sv

- thefuture https://www.thefutur.com/

- Adidas / Nike / Off-White

- Peter McKinnon http://www.petermckinnon.com/

- http://eliasabounakif.se/

Asa_vitbakgrund.jpg
Åsa Söderlund

Marknadsföringsansvarig

asa@doublegroup.se

0702723202

Relaterade bloggposter