”Frågar du mig vad jag gjorde igår kan du få ett riktigt sjukt svar”

28 Juni 2018


Asa_vitbakgrund.jpg
Åsa Söderlund

Marknadsföringsansvarig

asa@doublegroup.se

0702723202


Hugo har jobbat hos oss i några veckor nu och vi vet att han kommer från Smålands hjärta: Värnamo. Han åker på cirka 10 extremsportresor om året med Chalmers Alternative Sports. Han kan mycket om mycket och om man frågar honom vad han gjorde igår kan man få ”ett riktigt sjuk svar”. Häng på och lär känna vår systemutvecklare Hugo ännu bättre!

Så, vad gjorde du igår Hugo?
Igår hade jag en så kallad "new-trick-session" i en skateboardramp med tre vänner. Enkelt beskrivet så står man i några timmar och hetsar varandra till att lära sig det nya tricket först. Många blåmärken blir det ...

Varför är du på Double Group?
Jag är här för att utvecklas inom programmering. Jag söker erfarenhet som tar mig närmare mitt mål.

Vad är målet?
Målet är att snabbt komma ut och kunna hitta lösningar som faktiskt påverkar och hjälper andra. Jag hade det målet redan på gymnasiet, därför kändes inte resa jorden runt eller jobba vid bandet som ett alternativ – för det kändes inte som att det tog mig närmare målet. Jag ville började plugga direkt! Det ultimata målet är väl att starta något eget. En lösning by Hugo.

Hur vill du påverka?
Jag är intresserad av hur världen fungerar och hur vi kan få den att fungera i framtiden. Att få datorer att lösa stora problem som idag kräver enorma resurser. Och att genom detta underlätta för samhället inom ett flertal olika områden, exempelvis sjukvård.

Vad drivs du av?
Jag är en drömmare och har superhöga mål! Jag har alltid velat förändra. Jag vill lösa problem på ett sätt som inte gjorts förut.

Varför valde du att plugga informationsteknik (Software Engineer) på Chalmers?
Jag tror att det är där framtiden finns. Sen upptäckte jag att det var jäkligt kul! Man kan säga att jag har hittat min passion i IT-världen.

Vad har du för egenskaper som gör dig till en bra utvecklare?
Tja, jag gillar ju att lösa problem. Jag är strukturerad och älskar matematik.

Utvecklare är ju väldigt eftertraktade idag. Tänk att du valde att jobba här!
Ja, jag vill vara en viktig del i processen. Att Double Group är i en tillväxtfas känns väldigt positivt. Det händer grejer! Dejan var tydlig med att han sökte någon som ville utvecklas. Om jag hade setts som någon som skulle komma in och ”göra rent skrivbordet” (fixa småuppgifter som ligger på desktoppen som ingen annan hinner med) hade jag inte varit intresserad. Jag vill programmera, testa och utvecklas.

Vad sitter du med nu?
Jag har mer eller mindre fått ansvaret för att utveckla en plattform som ska matcha företag som gör något gott för samhället och vill nå ut med sitt budskap med byråer som vill hjälpa till med detta gratis. Vi har kommit ganska långt!

Vad är ditt bästa tips till andra som vill jobba med utveckling?
Var inte rädd för att du kan för lite! Våga utmana dig själv. Du ska känna dig värdelös – så att du har utrymme för förbättring. Jag är alltid ärlig i en arbetsintervju. Har de bedömt att jag klarar av jobbet finns det ingen anledning att tvivla på sig själv.

Jättebra tips! Du verkar ha gott självförtroende.
Jag skulle nog säga att jag är orädd! Jag har alltid varit sån. Var ett galet barn liksom … Jag har aldrig sett några begränsningar. Jag har svårt att sitta still och inte göra något och försöker maxa varje dag. Jag skulle hoppa fallskärm imorgon om någon frågade mig!Asa_vitbakgrund.jpg
Åsa Söderlund

Marknadsföringsansvarig

asa@doublegroup.se

0702723202