Möt Double Groups affiliate Ekonomifokus.se

9 November 2017


kristina mamma
Kristina Forslund

Digital marknadsförare (föräldraledig)

kristina@doublegroup.se


Ekonomifokus.se är en av Double Groups mest framgångsrika affiliates och sajten som varje vecka lockar över 8000 kunskapsstörstiga privatpersoner för att ta del av färska artiklar om allt som rör privatekonomi och bostad. Sajten startades i januari 2017 av Andreas, som tidigare har erfarenhet av att driva reklamfinansierade hemsidor och även affilliatesajter.

Idag driver Andreas sajten tillsammans med sin kollega Erik och i följande intervju får vi höra deras historia och bästa framgångsrecept för att få en riktigt lyckad och lönsam webbplats och affiliatesajt. Trevlig läsning!

Vilken typ av webbplats är Ekonomifokus.se?

Ekonomifokus.se är en hemsida med information inom bostad, ekonomi och finans.

Våra läsare är privatpersoner som oftast har väldigt liten kunskap om ämnet innan de besöker vår sida. Idén är därför att informationen skall förmedlas pedagogiskt och enkelt så att läsaren lätt kan förstå innehållet. Den information man kan hitta inom dessa ämnen på nätet idag är ofta tungläst och inte anpassad för privatpersoner med begränsad eller obefintlig tidigare kunskap om ämnet. Där fyller vi en viktig roll.

Hur fungerar samarbetet med Double Group?

Vi är mycket nöjda med vårt samarbete. Allt flyter på som det skall och det går snabbt och enkelt att få kontakt med supporten på Double Group om man har några frågor.

Dessutom erbjuder de väldigt bra statistik och data kring de olika affiliatesamarbeten som vi har. Statistiken och de data som Double Group tillhandahåller oss hjälper oss även att optimera vår webbplats för att få fler besök på annonserna och bättre konverteringsgrad på våra besökare.  

Varför tror ni att ni har lyckats så bra? 

Vi tror att vårt framgångsrecept – som helhet - är att vi faktiskt tillför något till våra läsare. Det finns oändligt med hemsidor som skriver om ämnen där det redan finns ett överflöd av information på internet. Om man erbjuder information som gör att besökaren får svar på sina frågor och funderingar - så kommer nästan allt annat att lösa sig automatiskt. 

En annan faktor som bidragit är att vi har en bred kunskap inom de ämnen som vi skriver om. Det gör att vi kan erbjuda relevant information utan att behöva lägga ner massor av tid på att göra research.

Hur jobbar ni med vårt affiliate-nätverk? 

Vi använder oss så mycket som möjligt av Doubles olika tjänster och erbjudanden. 

Som jag nämnde ovan så nyttjar vi den statistik som tillhandahålls väldigt mycket i vårt arbete. Vi använder även banners och andra hjälpmedel som Double tillhandahåller.  

Har ni avslutningsvis några tips på hur man lyckas med sin affiliatemarknadsföring?

Grundtipset är först och främst att som affiliate inrikta sig på en bransch eller ett ämne där man har bred befintlig kunskap. Det tar extremt mycket tid om man behöver göra research inför varje artikel eller inlägg som skall skrivas. 

Som affiliate är det dessutom väldigt viktigt att man faktiskt bidrar med relevant information och hjälper sina läsare. Då får man en välbesökt och omtyckt sajt. Om man lyckas engagera sina besökare och få besökaren att lämna webbplatsen nöjd med den information som besökaren har fått så har man stor chans på framgång.

Utöver det är det givetvis viktigt att vi hittar RÄTT annonsörer som syns hos oss - att vi helt enkelt ansöker till ”rätt” affiliateprogram. Målgruppen som besöker vår webbplats och det mindset de är inne i när de läser våra artiklar ska känna att annonserna som syns hos oss tilltalar dem – då blir det utväxling för samtliga parter. Här har vi tagit hjälp av Double Group för att hitta så relevanta annonsörer som möjligt. Var alltså selektiv när du väljer affiliateprogram. Du behöver kanske inte tio annonsörer utan i bästa fall hittar du, som i vårt fall, ett riktigt lönsamt samarbete. 

Stort tack Ekonomifokus.se för att ni tog er tid!kristina mamma
Kristina Forslund

Digital marknadsförare (föräldraledig)

kristina@doublegroup.se