Instagram för företag – riktigt vass annonsering


Instagram för företag för med sig många möjligheter. Vi hjälper dig med riktigt vass Instagram-annonsering som fångar, engagerar och konverterar din publik på rätt sätt. Vill du också ha hjälp med ditt organiska Instagram-flöde kan vi givetvis samköra detta med annonseringen för maximal effekt. Välkommen på en kul – och lönsam resa med oss!

Är Instagram-annonsering rätt för oss?

Denna fråga finns det inget givet svar på, men det finns såklart riktlinjer för när Instagram för företag fungerar bättre och sämre. Direkt affärsnytta kan etablerade e-handlare* eller företag som har en produkt som gör sig bra rent visuellt, ofta se. Mjukare affärsnytta och mer långsiktigt är Instagram många gånger ett fantastiskt verktyg för att bygga varumärke, exempelvis för att på sikt bygga upp en större kundbas – eller för att attrahera nya medarbetare.

Allt handlar om ditt syfte med din digitala satsning, vilket vi gärna hjälper dig att reda ut för att få svar på om Instagram som plattform kan tillföra värde i din mediemix. Hör med oss på Double Group – så hjälper vi dig!

Instagram och användarna

Fyra av fem svenskar använder sociala medier. Facebook är den sociala plattform som har flest användare, men Instagram är det sociala nätverk i Sverige som har ökat mest i nya användare det senaste året – detta med hela 20 %. Idag har hälften av Internetanvändarna i Sverige Instagram. Det är därmed mycket sannolikhet att din målgrupp finns just här. 

Instagram – Internationellt

  • Över 800 miljoner användare, varav 500 miljoner är dagliga användare i september 2017
  • 25 miljoner företag som använder sig av Instagram 
  • 2/3 av företagens profilbesökare följer inte företaget i fråga. Här finns med andra ord potential för fler följare!
  • 80 % av användarna följer ett företag som de tycker om på Instagram
  • 200 miljoner användare besöker en företagsprofil varje dag

*Är du e-handlare och har en Shopify-butik kan du koppla ihop Shopify och Instagram, vilket gör det enklare för kunder att hitta produkterna som du promotar. Funktionen fungerar som så att du taggar produkter i dina bilder med produktnamn, pris och utgående länk.

Kom igång med Instagram-annonsering!

Instagram för företag är utan tvekan bildernas mekka, men det mest genialiska hittar vi faktiskt bakom bilderna. Då Instagram är en del av Facebook (och därmed har del av Facebooks data) ges här samma generösa möjligheter till att skapa träffsäkra målgrupper– som gör att du kan visa dina annonser för precis rätt människor. Det ger dig rätt exponering, och mer för pengarna.

Vill du nå de som redan har genomfört ett köp på din webbplats? Eller personer som liknar de som har genomfört ett köp eller någon annan värdefull handling? Inga problem, detta och mycket mer går att segmentera i Instagrams annonsplattform.

Varmt välkommen att kontakta oss på Double Group, så hjälper vi dig med riktigt vass Instagram-annonsering.

Kontakta oss!

Vi hjälper dig!Matilda Lundin

Projektledare & marknadsförare

Stina Rosenqvist

Projektledare & marknadsförare

Miranda Strand

Kampanjspecialist

Oscar Felldin

Front-End Designer