Retargeting – få dina besökare till avslut


Visste du att det ofta krävs flera besök innan våra webbplatsbesökare kommer till avslut och köper eller kontaktar oss? Igenkänningsfaktorn är troligen hög. Idag är det mycket som konkurrerar om vår uppmärksamhet, såväl online som offline. Kombinera det med människors generella ovilja att ta beslut och vi hittar (oftast) mängder med icke-konverterande besökare – något vi gärna hjälper dig med.

Retargeting på Google, Facebook, Instagram, LinkedIn

Genom retargeting, även kallat remarketing, återannonserar vi mot dina tidigare webbplatsbesökare med smarta budskap baserat på hur de betett sig på sajten. På så sätt uppmanar vi dem på ett snyggt sätt att komma tillbaka, och till avslut. Detta genom textannonser, banners, rörligt material eller specifika produktannonser. När de surfar på webbplatser och bloggar i Googles nätverk, eller hänger på sociala plattformar som Facebook, Instagram eller LinkedIn.

Mångårig erfarenhet av retargeting

Våra digitala marknadsförare har mångårig erfarenhet av effektiv retargeting-annonsering – och vet vad som fungerar och inte fungerar. Som med alla digitala kampanjer kan vi snabbt avgöra vilka placeringar, budskap och övriga inriktningar som är mest lönsamma och allokera budgeten dit. Driver du en e-handel kan vi t.ex. återannonsera mot de som fyllt varukorgen men lämnat i check out-steget – varför inte med en erbjudandekod?

Vi vet att dina webbplatsbesökare är det mest värdefulla du har online – därför vårdar och återannonserar vi mot dem med stor omsorg.

Kom igång med remarketing!

Att komma igång med retargeting-annonsering är enkelt. Det som krävs är att du har spårning av din webbplats uppsatt via Google Analytics – något vi självklart kan ordna om det saknas. Betalningsmetoden för kampanjerna är vanligen ”CPC” (cost per click) – dvs. du betalar bara när någon faktiskt klickar på dina annonser. Alla visningar är därmed helt kostnadsfria.

Vår kampanjspecialist Miranda bjuder på 5 supertips för dina remarketingkampanjer här.

Hör av dig om du vill ha hjälp att komma igång eller ta nästa steg med din remarketing.

Kontakta oss!

Vi hjälper dig!Miranda Strand

Kampanjspecialist

Matilda Lundin

Projektledare & marknadsförare

Stina Rosenqvist

Projektledare & marknadsförare

Victoria Särnbäck

Digital marknadsförare